Kapanış Toplantısı: Geleceğin Becerileri ve İşgücü Piyasalarında Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerinin Giderilmesi

5 Şubat 2025
Feriye, Ortaköy

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu desteği ile yürütülen Geleceğin Becerileri ve İşgücü Piyasalarında Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerinin Giderilmesi Projesi Kapanış Toplantısı belediye, sivil toplum, akademi ve özel sektörden temsilcilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Geleceğin çalışma hayatına toplumsal cinsiyet eşitliği lensiyle bakarak farklı paydaşların iş birliklerini güçlendirip bu alandaki eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olmayı amaçlayan projenin kapanış toplantısı 2 panel oturumu ve networking molalarından oluştu.

Etkinlik TESEV Genel Direktörü Özge Aktaş Mazman’ın açılış konuşması ile başladı. TESEV Proje Yürütücüsü Çağla Ayaz’ın proje hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Moderasyonunu TESEV Araştırma Direktörü Itır Akdoğan’ın üstlendiği panel oturumlarına
geçildi. “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlıklı ilk panelde Prof. Dr. Gülay Toksöz (Yönetim Kurulu Başkanı, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD)), Dr. Aslı Aydın (Öğretim Üyesi, Kadir Has Üniversitesi) ve Dr. Esra Durceylan Kaygusuz (Öğretim Üyesi,
Sabancı Üniversitesi) AB ülkeleriyle karşılaştırmalı olarak Türkiye’de kadın istihdamının genel görünümü, ikiz dönüşüm tartışması çerçevesinde geleceğin çalışma hayatı ve uluslararası raporların çalışma hayatına ve becerilere dair projeksiyonları üzerinden; geleceğin işgücü piyasalarının toplumsal cinsiyet açısından nasıl daha eşitlikçi olabileceğine dair fikirler üretti.

Networking molasının ardından başlayan “Geleceğin Becerileri ve Yetkinlikler” başlıklı panelde ise Prof. Dr. Emre Erdoğan (Öğretim Üyesi, Bilgi Üniversitesi), Özgenur Korlu (Politika Analisti, Eğitim Reformu Girişimi (ERG)), Bora Caldu (İcra Kurulu Başkanı, Habitat Derneği) ve Çağla Ayaz (Proje Yürütücüsü, TESEV) toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle geleceğin çalışma hayatı karşısında gençlerin ve çocukların mevcut durumu, yaklaşımı, beklentileri incelendikten sonra gelecekte öne çıkabilecek becerilerin kazandırılması konusunda formel eğitim ile özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik projeleri ve sivil toplumun çabaları gibi informel uygulamaların toplumsal sorunların çözümü için nasıl daha isabetli ve verimli bir şekilde planlanabileceği tartışıldı.

Katılımcılar, panel oturumlarından sonra düzenlenen öğle yemeğinde panellerde başlayan tartışmalara devam etme ve olası iş birliklerini konuşma fırsatı buldu.

Kapanış Toplantısı: Geleceğin Becerileri ve İşgücü Piyasalarında Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliklerinin Giderilmesi2025-03-26T00:51:11+03:00
Go to Top