Doğallık Algısı Üzerinden Kent ile Kırın Kültürel Yakınlaşması ve Yeni Politika Fırsatları
20 Aralık 2019
Özellikle gıda ve tarım alanında, doğal ve geleneksel ürünlerin toplumsal ölçekte ilgi gördüğü bir zamandayız. Bu durum –derinlemesine incelenmezse– sınıfsal, kültürel ve mekânsal bakımlardan ayrışmış, toplum geneline nazaran ayrıcalıklı bir grubun meselesi olarak düşünülebilir. İşte bu düşüncenin pek de doğru olmadığını, doğal ve/veya geleneksel yollarla üretilmiş ürünlere duyulan ilginin sınıfsal, kültürel ve mekânsal kırılma hatlarını (diğer meselelerde pek de sık rastlamadığımız şekilde) silerek, bir ortak zemin oluşturduğunu savunacağım bu yazıda. İleri süreceğim düşünceler, bir toplumsal durum tespiti olmanın yanı sıra, çok önemli tarım ve gıda politikası fırsatlarına da işaret etmekte. Küresel ve ulusal düzeylerde paralel ilerleyen söz konusu durumun tespitinin ardından, bu durumun beraberinde getirdiği ulusal tarım politikası fırsatlarına değineceğim.
Yazarlar: | Baran Karsak |