Enflasyonla Mücadele Politikaları İsrail Modeli

1 Şubat 1989

1961 yılında kurulmuş olan Ekonomik ve Sosyal Etüdler Konferans Heyeti, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm yolları araştırmak ve bulabilmek amacıyla düzenlediği açık oturumlar, ulusal ve uluslararası düzeydeki konferans ve seminerlerinde konuların ve sorunların açık olarak tartışılmasına olanak sağlar; bilimsel araştırmalara girişir; bu çalışmalarını yayınları ile karar mercilerine ve kamuoyuna duyurur.

Konferans Heyeti’nin bu yıl uygulamaya koyduğu yemekli akşam toplantılarının ilki, 26 Ocak 1989 günü İstanbul’da Etap-Marmara Oteli’nde düzenlenmiştir. Bu toplantı için davet edilen İsrail Merkez Bankası Güvernörü Prof. Michael Bruno, gelişmekte olan ülkelerde enflasyonla mücadele politikalarına bir örnek olarak İsrail modelini anlatmıştır.

Konferans Heyeti’nin bu yayını, Prof. Bruno’nun konuşmasının ve kendisine sorulan sorular ile cevaplarının Türkçe ve İngilizce metinlerini ihtiva etmektedir.

Konferans Heyeti, çok ilgi toplayan konuşması için Prof. Bruno’ya, kendisine soru yöneltenlere ve bu toplantıya katılan tüm üye ve misafirlere teşekkürlerini sunar.

Raporu PDF Olarak İndir
Enflasyonla Mücadele Politikaları İsrail Modeli2022-02-03T18:16:34+03:00
Go to Top